Älskade solglasögon

Det finns nog ingen accessoar som ger så mycket attityd som ett par solglasögon, de är dessutom en unisexdetalj som förhöjer vilken outfit som helst. Tittar man på solglasögonens modeller avslöjar de mycket om personen som bär dem. Sitt på ett fik och spana in vad folket har för kläder och många gånger är solglasögonen pricken över i:et. Det finns många olika stilar och typer, vi har listat några coola och trendiga som tips och inspiration.

House
Swedish house mafia har gjort musikstilen house allmänt känd med deras spelningar som fyller stora arenor. De som älskar house har en förkärlek för plastbågar. I sommar ser vi massor av solglasögon i klassiska modeller som Wayfarer, men i härliga färger. De två färgerna i topp är rött och vitt men även vissa neonfärger. Tänk Steve Angello eller Axwell då du matchar med kläder. Slitna jeans, märkes-t-shirt och gärna en keps, fast bakvänd så klart.

wayfarer_fargglada
Fashionista
Eftersom en fashionista följer det rådande mode slaviskt oavsett vad som klär henne eller inte ska glasögonen vara från något av de välkända modehusen. Solglasögon från Gucci, Prada eller Dior är säkra kort för en fashionista. Detta av två anledningar, modehusen följer inte trenderna utan de sätter dem och de har alltid rätt, eller? Säsongens måste för den trendmedvetna är givetvis samma snitt som för dem som gillar house då stilen flyttat in till de finare salongerna, men även pyntade solglasögon är stort i år. Bling eller små blommor på bågarna är en riktig modedetalj för alla trendiga.
Gucci Solglasögon

Flower power
Här gäller det att tänka Woodstock och Janis Joplin, fast i modern tappning. Den stickade västen byts ut mot moderna västar med fejkpäls. Istället för de utsvängda manchesterbyxorna passar några snygga designerbyxor som sitter löst och ledigt med lätt utsvängda dekorerade ben perfekt, många sådana byxor kommer vi att se hösten 2013. De runda solglasögonen får sitta kvar men skippa John Lennon färgen rosa eller gult och volià flower power tågar in i nutiden.  En light version är annars bohem chic, för de som inte riktigt vågar anamma hela stilen.

Rockabilly
Raggare och rockabilly verkar aldrig gå ur modet. Kjolar med 50-tals snitt gör intåg på allvar i höst och vi kommer att se det på många, gärna med ett bälte upptill. Männens solglasögon är väldigt ofta Ray Ban solglasögon i pilotmodell medan kvinnornas bör vara kattformade. Med kattformade är det ögonen på katten som avses, det vill säga snett uppåt.

Ray ban pilot